Bereidingswijze afhaalmenu

In deze bereidingswijze gaan wij er vanuit dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn en het plastic eraf is voordat ze de oven ingaan.

 

Voorgerecht

Ganzenleverpaté, brioche, vijgenjam

  1. Haal de paté uit het vacuüm-zakje en leg het op het bord.
  2. Toast het brioche-brood in de toaster en serveer met bijbehorende jam.

 

Gebakken ganzenlever, Elstar appel, bloedworst, jus van sherry en gember

  1. Haal de folie van het schaaltje af en zet het geheel 6 minuten in een op 180 C voorverwarmde hete lucht oven.
  2. Maak ondertussen het sausje warm in een pannetje of in de magnetron (verwarmen is voldoende, hoeft niet meer te koken: warm is warm).
  3. Dresseer het schaaltje van stap 1 op een verwarmd bord (eerst de bloedworst, dan de appel en als laatst de foie gras) en overgiet met het sausje.

 

Escargots (1/2 dozijn), stokbrood

  1. Verwarm de oven voor op 180 C hete-lucht.
  2. Zet de escargots 6,5 minuten in de oven.
  3. Serveer met het stokbrood.

 

Steak tartaar

  1. Meng de steak, de uitjes, de saus en de peterselie in een kommetje en roer goed door.
  2. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Leg de steak op een bord en garneer met de augurken en het stokbrood.

 

Romige aspergesoep met asperge en peterselie
  1. Doe de aspergesoep in een pannetje.
  2. Breng de soep al roerend aan de kook.
  3. Als het kookt, voeg de garnituur toe aan de pan.
  4. Doe de soep in een kom.

 

Gerookte zalm, toast, bieslook-dille crème

  1. Toast het brood goudbruin in het broodrooster.
  2. Leg de plakjes zalm op de toast.
  3. Smeer des gewenst op de zalm de bieslook-dille crème.

 

Gamba’s piri piri, stokbrood

  1. Verwarm de oven voor op 180 C hete-lucht.
  2. Doe het alu. bakje 4 minuten in de oven met het stokbrood.
  3. Leg er na 2 minuten het stokbrood bij.
  4. Serveer samen.

 

Licht gebonden voorjaarssoep van weide champignons met peterselie en lente-ui

  1. Breng de voorjaarssoep aan de kook in een pannetje.
  2. Voeg de peterselie en de lente-ui toe aan de soep.
  3. Serveer de voorjaarssoep in een kom.

 

Hoofdgerecht

Asperges flamande, boerenham, kriel-aardappeltjes, asperges, gewelde boter met ei, peterselie

  1. Verwarm de oven voor op 180 C hete-lucht.
  2. Zet de asperges afgesloten 10 minuten in de oven, de zalm 5 minuten en de krieltjes 3 minuten.
  3. Laat de saus op kamertemperatuur komen.
  4. Maak de saus evt. kort of op laag wattage warm in de magnetron.
  5. Serveer samen.

 

Asperges met gegrilde zalm, kriel-aardappeltjes, Hollandaise en peterselie

  1. Verwarm de oven voor op 180 C hete-lucht.
  2. Doe de asperges, de zalm en de krieltjes in de oven voor 5 minuten.
  3. Haal alles uit de oven, doe de asperges op het bord, de zalm er bovenop en de krieltjes ernaast.
  4. Doe de hollandaise (op kamertemperatuur) over de asperges.

 

Confit de canard, gestoofde witlof, geroosterde pastinaak, krieltjes, saus van rode port

  1. Verwarm de oven voor op 180 C hete-lucht.
  2. Leg de confit, de gestoofde witlof, de geroosterde pastinaak en de krieltjes 6 minuten in de oven.
  3. Maak de saus warm in een pannetje of in de magnetron.
  4. Giet de saus over de confit.

 

Geschroeide coquilles, courgette, gekonfijte tomaat, venkel, saus met peterselie en bieslook 
  1. Verwarm de oven voor op 180 C hete-lucht.
  2. Zet het alu. bakje onafgedekt 5 minuten in de oven.
  3. Maak de saus warm in een pannetje of in de magnetron tegen het kookpunt.
  4. Giet de saus op het gerecht en eromheen.

 

Saté SonnemanS, pindasaus, kroepoek, komkommersalade

  1. Verwarm de oven voor op 180 C hete-lucht.
  2. Zet de saté 6 minuten in de oven.
  3. Maak de saus warm in een pannetje of in de magnetron.
  4. Dresseer de komkommersalade met de dressing.
  5. Serveer de saté met de salade en de kroepoek ernaast.

 

Steak ossenhaas, béarnaise saus, haricots verts, stro-aardappel

  1. Verwarm de oven voor op 180 C hete-lucht.
  2. Zet het alu. bakje met de ossenhaas en de haricots verts in het midden van de oven.
  3. Bereiding van de ossenhaas in de oven:
    • Rare: 4 minuten.
    • Medium rare: 5 minuten.
    • Medium: 6 minuten.
  1. Leg de stro-aardappel 2 minuten in de oven.
  2. Laat de béarnaise saus op kamertemperatuur komen (niet warm maken!).
  3. Serveer de ossenhaas op of naast de haricots verts, leg de stro-aardappel erbij en werk af met de saus.

 

Cannelloni gevuld met ricotta en spinazie, tomatensaus, gemengde salade

  1. Verwarm de oven voor op 180 C hete-lucht.
  2. Zet de cannelloni 6 minuten in de oven.
  3. Dresseer de gemengde salade met de dressing.
  4. Serveer de cannelloni met de salade.

 

Dessert

Witte- en pure chocolademousse met frambozen en rood fruit coulis

  1. Haal de chocolademousse uit de koeling.
  2. Garneer met de frambozen en de rood fruit coulis.


Limoncello panna cotta, rood fruit coulis, rood fruit

  1. Haal de panna cotta tijdig uit de koeling (ijskoud is minder lekker).
  2. Verdeel het rode fruit naar eigen inzicht over de panna cotta.
  3. Garneer met de rood fruit coulis en evt. met poedersuiker.

 

Parfait van hazelnoot met gesuikerde hazelnootjes, kruidkoek krokant.

  1. Druk de parfait uit het bakje op het midden van het bord.
  2. Garneer naar eigen inzicht met de hazelnootjes en leg het krokantje voorzichtig bovenop.

 

Lemon-meringue taartje, vanille-ijs en crème Anglaise

  1. Haal het ijs 5 minuten van tevoren uit de vriezer.
  2. Doe het taartje op het bord en verdeel de crème Anglaise hierover.
  3. Serveer het ijs ernaast.